Ons aanbod: Sociale ontwikkeling

Dromen een geschenk van God

Dromen een geschenk van God
Informatie Leeftijd: van 14 tot 99
  • Spiritualiteit & Filosofie
  • Geloofsopbouw
  • Nederlandstalig
  • 168 pagina's
  • Heldere boodschap
  • Toegankelijk boek en inspirerend

Ruim een derde van ons leven brengen we slapend door. Iedereen droomt ongeveer twee uur per nacht, ook als je je dromen niet meer kunt herinneren wanneer je wakker wordt. Lange tijd werd hier weinig aandacht aan besteed, maar dat is aan het veranderen.

Dromen inspireren ons tot creatieve vondsten en leiden tot nieuwe inzichten. Ze roepen op tot actie en zijn richtinggevend, bemoedigend, waarschuwend en voorspellend van aard. Daarnaast helpen dromen ons om spanningen en moeilijkheden te verwerken.

In de Bijbel wordt veel waarde gehecht aan dromen. Van Genesis tot en met Openbaring gebruikt God dromen om tot ons te spreken en zichzelf bekend te maken. Via de profeet Joël wordt duidelijk dat Hij hiermee zal doorgaan tot de laatste dagen en daarom is het belangrijk ernaar te leren luisteren.

Wanneer je dit boek hebt gelezen, snap je hoe God met ons wil communiceren door middel van dromen. Aan de hand van bijbelse gegevens en praktijkvoorbeelden ontdek je het belang van dromen en hoe je de betekenis ervan kunt achterhalen en toepassen. Daardoor neemt je geestelijke en emotionele gezondheid toe. Dat maakt dromen tot een geschenk van God.

 

Recensie(s)
Dit boek gaat over het belang van dromen; het is het resultaat van onderzoek van de twee (gehuwde) auteurs, nadat ze vernamen dat je Gods stem via dromen kunt verstaan. Ronald van der Molen traint en coacht leidinggevenden in het bedrijfsleven. Eerder schreef hij 'Plant een kerk'. In de Bijbel wordt veel waarde gehecht aan dromen; als je alle dromen en visioenen die in de Bijbel staan, en alle verhalen en acties die hieruit voortkomen, optelt, kom je op ongeveer éénderde van de Bijbel. Er zijn verwerkingsdromen en symbolische dromen. Uit bijbelse verhalen maar ook uit praktijkvoorbeelden is het mogelijk de betekenis te achterhalen. Het is belangrijk de droom op je eigen leven te betrekken. Dromen helpen je om je spanningen te verwerken, verwerkingsdromen geven je inspiratie. De meeste dromen zijn symbolisch. Het vergt gebed en denkwerk om de boodschap van de droom te begrijpen. Geeft geestelijke en emotionele gezondheid. Vlot geschreven, met goede voorbeelden uitgelegd. Voor protestantse christenen en overige belangstellenden. Drs. Sytske Breunesse

 

ISBN Omschrijving Prijs
9789059990883 Dromen, een geschenk van God 14.95

Zoeken op leeftijd

Leeftijd

en/of zoekterm

Winkelmandje

Geen producten

Verzending
€0.00
Totaal
€0.00

Op de hoogte blijven?


Voorlezen Voorlezen Uitgeverij EFD Informatief lezen koop AVI-leesboeken op niveau